We give you ROYAL SERVICE

Lite mer test.. (det är ju så kul att leka.)

image185

Re;public Service

Litet test bara..
image184




midsommarhelg, & allt vad det innebär..

image181På onsdagskvällen kom som sagt Magnus ner till Laholm för att spendera lite kvalitétstid med mig. Det var väldigt uppskattat. Jag tog med honom på en ridtur i skogen. Han fick egen häst och allt. Och han var såå söt i sina tajta ridbrallor och lite för stora hjälm. På torsdagen sen fixade vi midsommarkrans och åkte till Steve som bor i trakterna kring Katrineberg. Kransen blev mycket fin som ni kan se på bilden. Och den passade Steves huvud mycket bra. Anledningen till att vi åkte för att fira misommar redan på torsdagen var för att vi skulle ha en kurs i "sprängning för film". Vi sprängde skottsalvor, satte sprängmedel på kropp, skott på metall och en stor vattenbomb. Vattenbomben ser ni på bilden nedanför. Kanske svårt att se hur stor den blev, men vattenpelaren blev minst 10 meter. Vi hade spännt fast sprängladdningen på en stenplatta med armeringsjärn i, den sprack! Fatta vilket tryck det var. Hur som helst var det en mycket lyckad dag som slutade i festligheter.

image183

På fredagen var det som alla vet midsommarafton. Det var stora tält uppsatta i Steves & Helenas trädgård och det var tur, för det kom massor av folk. Det blev mycket av den goda maten samt karaoke. Regn med, men det gjorde inte så mycket, framåt natten slutade det och allt blev perfekt.
På lördagen när vi vaknat hemma hos Steve åkte jag & Magnus med hem till Anna & Anders för att kolla deras lilla stuga och trädgårdsland. man blir nästan lite avundsjuk. Skulle också vilja bo helt ute på landet utan grannar och människor som stör. Bara natur. Hur som helst såg vi lite film och drack te sen bar det hem till Laholm igen.
Idag har jag och Magnus gjort en heltur i trakten. Vi började dagen med ett par åk i rodelbanan, Magnus toppade säsongsrekordet som var 1 minuter & 14 sekunder. BRA GJORT! Vid rodelbanan träffade vi de som jag var och red western hos, de hade en häst för mycket med sig och behövde hjälp att rida hem den, så det fixade jag. Bra att göra folk tjänster för nu ska jag & Magnus få en westernritt i skogen gratis. Tackarrr.. Vi var även i Båstad och käkade på Pepe's innan vi slutligen åkte hem. Och nu är han tillbaka i Göteborg efter ännu en lyckad helg!
rodel1 rodel2

ETTAN.

40626-63
En riktig sommarklassiker från första året på Katrineberg.
Teater & Film sammanstrålar bakom teaterhuset för att njuta av solnedgången.
Björn har som vanligt gitarren i högsta hugg.

Och i eftermiddag kommer Magnus hit. Då ska vi minsann ut och ta en ridtur i skogen har jag planerat. Haha, vi får se vad han tycker om den saken. Isåfall är det bäst jag sätter mig och syr lite, för min extra ridbyxor är trasiga. Dom kan han få låna. Haha, det blir en syn.
Ikväll har vi också lite party hemma minsann. Det är releaseparty för Magasin Laholm som Ulle har gjort. Jag har skrivit och fotat lite också ska ni veta.
Imorgon beger vi oss med tåget hem till Steve i skogen utanför Vessigebro. Då ska vi ha en kurs i att spränga saker. Det är nämligen så vi filmfolk firar midsommar :) Vi stannar där tills lördag tror jag. Hoppas på en trevlig helg med mycket dunder & brak. Får lägga upp lite bilder sen när jag kommer hem. Trevlig midsommar på er!

Sjung om Studentens lyckliga dar..

jepps1jepps2
Det var en lycklig dag, sannerligen. Grattis lillebror!

GLITTERGLAMOUR&HÄSTSKIT

image178
Igår var det dags för Osbecksgymnasiets årliga studentbal. I år var det inte min utan lillebrors tur. På bilden ovanför är han och hans dejt Edona. De såg ut att ha mycket trevligt, precis som jag hade på min. Hade gärna velat vara med, hur ofta får man chans att gå på bal liksom. Det kanske är nåt man borde införa, årlig bal med sina kompisar. Få vara lite extra fin. Jeppe och hans klass åkte häst och vagn dit. När jag gick på bal åkte vi husvagn dragen med en jaguar. Klassigt :]
Idag har jag inte gjort speciellt mycket. På morgonen åkte jag till stallet där jag hittade Kalle i hagen. Han var inte alls sugen på en ridtur. Men tillslut fick jag upp honom. & när vi väl kom ut var han allt annat än slö! Efter det åkte jag till farfar. Han & jag begav oss ut i skogen för att hugga björk som jag sen satte upp på vår altan. Imorgon är det nämligen studentfest för Jeppe. Kommer bli skoj. Jag har köpt en exeptionellt bra present, heh. Nu ska jag hjälpa till att förbereda maten inför morgondagen.
KALLE1 KALLE2

Relax. Take it easy.

image173
image174
Låten går på full volym. & det stämmer fan. Man ska chilla & ta det lugnt.
Och vilken start man har fått på sommaren. Det är så underbart fint. Det är därför jag inte uppdaterar här så ofta. Magnus var här förra helgen. Nu för tiden har vi inte haft tid att ses så ofta. Och det lär ju inte bli oftare inom den närmsta framtiden. Men det får gå. De få stunder man ses väger upp all väntan och längtan.
Igår var jag, farmor och farfar i Danmark och shoppade alkohol till Jeppes studentfest. Tänk att lillebror redan ska ta studenten. Det är sjukt. Nu är Anton enda barnet i familjen. Imorgon ska han på bal, och jag ska lätt fota massvis. Får lägga upp lite på bilddagboken sen. På lördag springer de ut och efterföljande fest väntar hemma i Laholm. Kommer bli kul. Ska in till Halmstad imorgon och shoppa lite tänkte jag. Man vill ju vara fin när det vankas fest. Dessutom måste jag köpa nya ridbyxor. Jag spräckte mina härromdagen :]
(Förresten är jag fortfarande på jakt efter arbete i Göteborg, ev. Malmö. Hör av er om ni vet nåt.)

Arbetslös.

För första gången i mitt liv är jag alltså arbetslös. Fast jag ser det mer som en semester på hemmaplan. Lite ledigt från femton år i skolan. Välbehövligt, men jag vet att jag måste ta tag i saker & ting. Det lutar väl åt att det blir i Göteborg jag kommer bosätta mig. Men man vet aldrig säkert. Där det finns nåt bra jobb, dit far jag.
Tiden här hemma sen skolan slutade har varit hur skön som helst iallafall. Umgåtts med mamma och lillebror Anton. Gått på den årliga sommarmarknaden i byn. Har börjat rida igen, varje dag. Helt underbart att bara kunna ge sig ut i naturen på den gigantiska hästen Kalle :) Igår var det byfest på fotbollsplanen. Alla från byn var där. Kollade på fotboll och festade. Mycket trevligt, träffade hur många som helst som jag inte kände igen längre. Men jag får inte njuta för mycket. Nu är det jobbletande som gäller! Fast först ska jag lägga mig en stund i solen. Det är 22 grader varmt.