Hjälpsamhet.

Tänk vad fina människor man är omgiven av. Ibland får man påminna sig själv om det. Bara den senaste veckan förtjänar flera av mina fina vänner fina hederspris. Till exempel bästa Gisela, som när hon läste att jag gärna ville ha en speciell affisch kollade runt på sitt jobb om hon kunde få tag på en till mig. Smurfpris till dig! Tyvärr var alla affischer slut och det fick bästa Camilla reda på och ringde helt plötsligt och sa att hon var på ett ställe där de såldes och att hon gärna köpte en åt mig. Smurfpris till dig! Bästa Annie på jobbet som gick med på att byta ett pass med mig trots att det var löning och lördag och säkert jättemycket jobb. Plus att det var ett längre pass. Smurfpris till dig! Tyvärr visade det sig att vi inte kunde genomföra bytet av andra anledningar. Men då fixade bästa Karin på personalavdelning att jag kunde vara ledig trots allt. Så nu kan jag gå på travgalan på Åby den 26e februari! Smurfpris till dig! I söndags när jag jobbade i stallet från morgon till kväll och inte hade tid att äta lunch kom bästa hästägar-Linda med korv & mos till mig. Smurfpris till dig! Sist med inte minst bästa Magnus som varje dag när kommer från stallet fixar mat och kvällspromenerar med hunden. Plus allt annat som han gör hela tiden varje dag. Grande Smurfpris till dig!

En gammal klassiker.

Ikväll blev det en riktig barndomsklassiker till kvällsmat, stuvade makaroner och falukorv. Det smakade ljuvligt! Speciellt efter min storstädning idag. Hela lägenheten skiner från golv till tak, samt 4 maskiner tvätt avklarade. Ibland får man verkligen avvara en hel dag för att få ordning på allt. Nu har jag precis kokat varsin kopp te till mig och herr Christoffersson, Rooibos/Rabarber/Grädde. Wallander går på tv här i bakgrunden så nu tror jag att vi bäddar ner oss under en filt och kollar på den innan läggdags. Godnatt!

Hello Sunday.

Valet av restaurang landade på den asiatiska krogen Hello Monkey. Varken jag eller Magnus har varit där tidigare men hört att det ska vara bra. Och ryktet stämde! Fantastisk mat, trevlig personal, snabb service och vettiga priser. I källaren finns även ett såkallat City Spa. En bubbelpool med plats för 6 personer att bada, samtidigt som man kan dricka goda drinkar och äta frukt. Det blev ingen bubbelbadande för vår del igår, men kanske en annan gång.
Mätta och belåtna begav vi oss till bion. Inte heller The King's Speech var någon besvikelse. Det mest utmärkande får jag nog ändå säga är det fantastiska skådespeleriet. Tyckte att hela filmen innehöll många små guldkorn, scenen ovan är en av dem. Nästa biobesök blir förmodligen Black Swan. Är riktigt taggad inför den! Nathalie Portman är en av mina absoluta favoriter.
Magnus är på jobbet och jag passar på att tvätta och städa lite. Sen, åter till Stall Christiansson.

Filmfestival.

Göteborgs Filmfestival är något alldeles speciellt. Varje år försöker jag se några filmer men i år har jag inte lyckats se någon alls. En stor besvikelse! Det är inte heller bara själva filmerna som lockar, utan även umgänget såklart. I princip alla från Katrinebergstiden dyker upp någon gång under festivalen. Och så har vi det årliga Film i Halland-minglet. Minglet hann jag heller inte till detta året, men det blev en utsökt middag efteråt med några från klassen. Inte Robban dock som lägligt nog planerat in en Thailandsresa precis dessa veckor.. Jag är nog bara lite avundsjuk :) Något som jag däremot måste få tag på årets festivalaffisch, sjukt snygg. Målad av Lars Lerin.
Även om om inte festivalen bidrog något till mitt mentala filmbibliotek så ska det iallafall fyllas på idag men på "vanlig bio". Magnus och jag ska kolla The King's Speech. Och innan den blir det restaurangbesök nånstans i stan. Inte riktigt besämt vart ännu.. Det lutar alltså åt att det blir en alldeles fantastisk söndag!
Årets festiavlaffisch: