Sista helgen.

image172
Förra helgen var min sista på skolan. Det känns mycket märkligt måste jag säga. Två år har redan gått. Magnus var här och det var en två-dygns-fest. Lite festival känsla måste jag nog påstå. Jonas var också här på besök och det var mycket uppskattat av alla. Han var sig lik.
I måndags hade vi vår årliga filmfestival, som också var lyckad. Vi har fått många positiva kommentarer från alla möjliga och det känns jävligt skoj. Igår hade klassen avslutningsfest i filmhuset med grill och dans. Vi tillbringade också mycket tid i Steves folkabuss och på teaterhustaket. Jag ska lägga upp bilder sen när jag har tid, för det finns mycket kul. Idag är det avslutningsfest för hela skolan, med lärarspex och middag. Jag har packat ur hela mitt rum och allt känns jättetomt. Imorgon åker jag alltså hem för att göra ingenting i en månad. Ska bli ganska skönt faktiskt. Men om någon skulle ha något förslag på vad jag kan göra så är det välkommet. Det får gärna innefatta både pengar och filmskapande. Nu ska jag göra mig i ordning inför Göstas tal och sommarsånger i aulan.

jordgubbstider.

image171
bjuder på en bild från förra sommaren.
kan det inte bli jordgubbstider snart?
kolla förresten in FridaFrossan
fivedollarshake.bilddagboken.se

DK

IGÅR VAR JAG I DÄNEMARK.
KÖPTE BOOZE & KOLLADE PÅ KONST.

DK1DK2
på bilderna syns en gata i helsingør, samt gisela.


Ruski i Götet.

image166
en staty på järntorget var ovanligt påklädd.

Som jag kanske har berättat förut så har vi fem ryska brudar på besök hos oss just nu. Det har blivit en del filmklippning, men kanske inte så mycket som det borde ha varit. Det har dock varit desto mer nöjen. Party med singstar och utflykt. I lördags till exempel åkte vi till Göteborg för att visa stan och gå på Liseberg. Det var verkligen uppskattat, både av mig, mina klasskompisar och av ruski. Imorgon beger vi oss till Danmark för att gå på en fotoutställning på Louisiana. Det är en fotograf som jag gillar mycket som ställer ut, Cindy Sherman heter hon. Hennes grej är att hon alltid fotar sig själv i olika karaktärer eller ur olika filmer. Det ska bli mycket spännande. På kvällen blir det hejdå-fest med ostbricka.

här nedanför är två exempel på cindy shermans foton.

image167
image168

Trädgårdstomten.

Vi har filmat färdigt Saras film om trädgårdstomtar nu, det var våran sista skolproduktion. Det är egentligen helt ofattbart, min sista filmproduktion på den här skolan. Den sista i en låång rad med filmer. För det har ju fatiskt blivit en del på två år. Både bra & dåligt, precis som det ska vara på en utbildning. Det bevisar ju att vi lär oss. Massor!
21 maj har vi Filmfestival här på skolan där vi visar allt vi gjort under året, välkomna.
(det finns fler bilder från Trädgårdstomten på min bilddagbok)
image165

impulsivitet

Idag köpte jag en ny mobiltelefon lite sådär impulsivt. Den var ju fin.
Min gamla har haft krossad display sen jag var Berlin för tre år sedan.
image164

Home Sweet Home

image161
nellan & jag, då är man lycklig.

Var hemma på besök hos päronen i helgen. Firade farmor & farfar som faktiskt börjar bli till åren :] Det är alltid lika kul att träffa dem även om det inte blir lika ofta nu som det brukade. Hann även med att träffa Nelly. Hon var lika fin som hon brukar. Får passa på att träffa henne när man väl får tillfälle eftersom hon bor i Oslo nu. Hon kom dessutom med den stora nyheten att hon ska flytta till San Diego i oktober. Det är långt det. I träffa-Nelly-paketet ingick även att få träffa Per & Anton. Det var sjukt kul.
När jag kom hem till mamma hade lilla Zelma anlänt också. Vilken sötnos, det är så man blir knäsvag. Hon är som ett litet gosedjur som får plats i en enda hand. Mon så småningom blir hon nog stor som en tiger. Hon är ju blandning mellan Norsk skogskatt, Main Coon och Perser och kommer får världens längsta päls. Jag saknar henne och min andra katt redan. Fan, jag önskar att man fick ha djur på skolan.

image162

Fullt upp.

image159
Hade en fantastisk helg i Göteborg. Bilden är från en kvällsutflykt till Saltholmen, det finns fler på bilddagboken. Vi hann även med att flytta ut från den gamla lägenheten. Så numera bor Magnus hos Ola Bandola, trevligt! Det blev en liten inföyttningsfset kan man säga. Och jag och Magnus gick vilse på stan :]
På måndagen åkte vi till skolan för att fira valborg, första maj, och att inspelningen av Uppbrottet var färdig. Det blev singstar och lite kortspel. Cristian hade med sig 4 kilo kött till festen. Det är nog det konstigaste någon har tagit med sig på en fest någonsin.
Nu har inspelningen av Saras film om läskiga trädgårdstomtar dragit igång. Jag är B-ljud tillsammans med Buffe som tyvärr har fått ryggskott. Hoppas allt går enligt planerna iallafall. Ikväll kommer Robban till skolan också, det ska bli snajsi. Har inte sett honom sen nyår tror jag. På tok för länge sen alltså.
Idag kom jag på att det bara är två och en halv vecka kvar till skolavslutningen ungefär, skrämmande vad det har gått snabb. Men jag har iallafall fullt upp tills det är helt slut.
Här nedanför är en bild på mig & Gisela på valborgsfesten.
image160