.salt.drick.citron.

  tequila

Gårdagen gick i tequilans tecken. Och Ekbacken visade sig vara en pärla. Snart vankas det packning inför Göteborgs Filmfestival. Hur mycket ska man ta med sig? ( Hur mycket hade Loket tagit med sig? :] ) 



FEST IKVÄLL - FEST VARJE KVÄLL

Denna kväll kommer det att börja på Ekholmen (pub/värdshus i Vessige) och avslutas på Hultet. Anledningen till denna tillställning är att film- & teatereleverna är färdiga med filminspelningarna.  WELL DONE! Kvällsmat klockan halv fem, efter det Ekholmen. Det beyder att jag måste göra mig i ordning innan maten. Pallar inte duscha. Kan man lukta svett på en fest?
loket
TÄNK SÅ HADE JAG VARIT LEIF LOKET OLSSON. Undrar vad jag hade gjort ikväll då. Undrar om jag hade duschat innan jag gick ut då. 


Poetry baby poetry!

Jag är kulturell och har varit på lyrikafton. Det fanns vin, ostbricka och dov belysning. Hade inget eget med mig som jag kunde läsa upp och jag kände inte för att läsa någon annans svammel. Hittade dock en fin liten sak i en diktbok. Ska nog låna hem från bibblan. 

Nu ska jag, Sara och Maggan se på Prison Break. Det är nästa veckas avsnitt. Lika bra att göra det nu för när vi är i Göteborg hinns det inte med. Wentworth Miller är het.



Nytt Rött Hår Idag

Idag fick jag mina biljetter till Göteborgs Filmfestival. Åker nu på söndag och stannar en vecka. JEJEJEJE.

(jag saknar min katt)
                            katze       


A trip to the shoppinghelvete.

Kom precis hem från en liten kortvisit på Gekås. För er som inte varit där kan jag tala om att är ett sjukt ställe som ligger ungeär två mil från min nuvarande bostad. Eftersom jag är färdig med filmadet en vecka för tidigt så jag tar lite välförtjänt ledighet nu. Tänkte att shopping kunde vara på sin plats. För en gångs skull var det folktomt. Jag köpte nödvändigheter som tandkräm, strumpor, dv-band, nya batterier till min systemkamera (asdyra!) och så köpte jag ny hårfärg för mitt knallröda hår börjar mer och mer bli ljusrött/äckelrosa/orange nånting. BLÄ! Köpte nog inget som jag inte tänkt, förrutom lite choklad. Duktigt shoppat av mig efter jag är pank typ. Jag köpte även en kalender som jag tänkte att jag skulle leka lite med nu. Sara har åkt hem till Varberg ett par dagar nu så jag vet  inte riktigt vad jag ska göra. Någon som har något förslag? Och bland förlagen vil jag inte höra betala hya för det vill jag inte.

dammsugarjävlaproblem

Min kära ovanvåningsgranne Teresa flyttade till Ekhem igår. Lite tragiskt kan man tycka. Men kul för henne, hon får egen toalett på rummet!!! Det är mer än vad vi andra internatslavar får. Enda fördelen för mig med att hon flyttar var att hon behövde använda dammsugaren. Den har jag nämligen haft stående i hallen ett tag nu. Det där stora sugmonstret har en tendens att inte vilja bli lyft ner till tillbaka till källaren av mig. Vart jag än vänder mig så finns det en sån där dammsugare. Vi har en sån hemma (för mina päron tycker den ”suger sååå hiiimla braa!”) När jag jobbade på banken tvingades jag släpa runt på en såndär likadan. När jag fick nytt jobb på JC, vad tornade upp sig bland städsakerna om inte samma skit. Nu har jag till och med flyttat till en ny kommun och likförbannat så finns det en här med. Jag pratar alltså inte om en normal lite lätt färgklick på nåt kilo utan en stor industriklump. Svart och metall, väger som en halv häst gör den också. En vacker dag ska jag välja dammsugare själv!

Här ser i för övrigt en liten bild från helgens festligeter. Tre små luggar i varierande färger.
Sara, jag och Sanna [:)]

tre luggar


söndag: BRADAG

Då lördagen blev lite av en besvikelse tog jag igen mina planer idag. UNDERBARA SÖNDAG!

        

Lördagen var en kanon dag med värsta-språket-speleri, filmtittande och mys. Precis som det kan brukar bli här på skolan. Men om man ser till mina egentliga lördagsplaner så var jag alltför seg eftersom vi hade party på fredagskvällen. Festen var lyckad. (Kanske lite för lyckad, därav den slappa gårdagen.) Idag sov jag exakt så länge som jag kände att jag behövde. (Måste ju vara utvilad tills den fortsatta filminspelningen imorgon.) Jag steg upp, lyssnade på musik, tände lite ljus och väntade på att Sara skulle vakna. Sen åt vi banan och såg på teve. Efter att vi fått på oss massa lager kläder gick vi äntligen på promenad. Välbehövligt som fan skulle jag vilja säga. Efter en veckas inomhusinspelningar börjar man känna sig som lite av ett fettmonster. Vi gick och gick och gick. Helt sjukt bra väder. Vi gick tills solen började gå ner, hittade den stora kullen som vi letat efter en vecka. Hittade även en damm som man kan åka skridskor på, tyvärr innehöll den en hög med barn så vi vågade oss inte dit idag. Men någon dag då jävlars ska det bli åka av!  Efter att vi promenerat av oss gjorde vi vad varje normal männsiska skulle göra. Jag, Sara och Nils beställde pizza och såg på film. En alldeles utomordentligt bra film blev det; Amores Perros, mums. Imorgon fortsätter inspelningar och annat filmtjafs som kommer bli hur kul som helst

jag&sara


Tystnad! Tagning!

 Så har filmproduktionen äntligen kommit igång på riktigt. Två dagar är avklarade, förhoppningsvis klarar vi oss med fyra dagar till. Hittills har vi arbetat med två skådisar; Micke från teaterklassen och en skådespelerska vid namn Karin Bertling. Båda är suveräna! Mot slutet av veckan kommer den tredje & sista skådisen; Inge Linder.
I filmteamet är vi:
Regi: Sara
Foto: Frida (jag)
Inspelningsledare/Scripta: Erika
Ljud: Magnus
Vi är ett litet men mycket effektivt team kan jag lova. Och våran film; "Flygande Jakob" kommer bli kanon. Manus har Erika, Sara & Jag skrivit. 
Jag undrar om man kan hålla på med något roligare än film.. Tveksamt. Jag ska inte bry mig om att försöka hitta det isåfall. Trivs så förbaskat bra. 
Vi tog lite bilder från gårdagens inspelning som ni kan beskåda här nedanför. Det kommer komma fler i veckan hoppas jag.

Nu måste jag nästan lägga mig om jag ska orka upp till frukosten vid sju. Huga!


karin & vi
Jag med kameran & Karin, en av skådisarna. (Magnus syns i bakgrunden någonstans)


teamet
Sara, jag & Magnus.








HIPPHIPPHURRA

PÅMAGGANSFÖDELSEDAG! 
Ja, Magnus har ju då gått & blivit hela tjugotre år. Fast sjutton i sinnet, det är vi alla. Vi hade födelsedagskalas i fredags (den trettonde) Men allt gick som planerat, ja det var till och med mer lyckat än man hade kunnat förvänta sig. Maggan var nöjd med presenten han fick av mig & Mev. En dödskalleväska innehållande rulltårta, ljus & saft. Ett brev och ett fint vykort; "Sveriges farligaste man" Allt inslaget i spindelmannenpapper. En perfekt plan planerad in i minsta detalj. Här är iallafall lite bilder från kvällen.

Födelsedagsgrisen i egen hög person.

          
Maggan får       Hultets vardagsrum  Hultets kök               Linda & Robban
en sång av 
Buffe

       
Björn (Bjurtis)     Jaag                        Robban & Buffe        Maggan & Mev

    
 Linda & Buffe          Här skulle Buffe krossa pepparkakshuset med blotta skallen
                                    på 12 slaget. Han lyckades och belönas med applåder.

Nu är det över med festligheter på ett tag. Imorgon börjar filminspelningen.
Frukost vid sju sen är det långa dagar. Det kommer blir bra som fan.
Jag lovar att rapportera hur det hela fortskrider.








SYNDER. [& sånt annat med.]

Idag har jag gjort det som varit planerat sedan länge. Nu behöver jag inte känna mig som en dålig filmelev längre. Jag kan räknas till en normalbra människa igen. Sin City är avklarad, och jag kommer nog se den igen. Så många bra karaktärer att jag inte kan bestämma mig för en favorit. Fast man kan ju inte annat är falla för den här gode herren.  Plåster har inte varit så koolt sen lekis.

                                  marv 


Imorgon har vi gästföreläsare. Hon heter Eva & är filmfotograf. Ett bra yrke om man frågar mig. Vi ska se på film och hon ska prata. Dessutom fyller Maggan 23 imorgon, han börjar komma till åren han. Det blir födelsedagsfest på fredag. Vinfint och musik. Hoppas det kommer mycket folk. 

Aah! På måndag börjar vår filminspelning. Det kommer blir bra, känner det ut i tånaglarna. 
& jag börjar närma mig slutet på allt vad bildmanus heter, jes. [i rule. you drool.]






guess whos back

 Jag! Har då tillslut hittat tillbaka till skolan efter jullovet. De sista tre dagarna spenderades på Nellys 20 års party, på brädan i backen och på kusin Nathalies 17 års kalas. Bra avslutning på lovet. 

Det känns hemskt trevligt att vara tillbaka på skolan. Nu börjar jobbet med vår film, jesjesjes. Man saknar ju en vissliten sucker. Nelly, hälsa på mig snart.

 neltitt

                              barr

[ Bilderna är från min & Nellys låångpromenad i skogen. ]

ALL IS FULL OF LOVE



björk




OCH IDAG HAR JAG & MAMI SHOPPAT :)
imorgon blir det långpromenad & fotografering.

Bra afton. Nytt år.

Sista dagen på 2005 inleddes så fint med middag hemma hos Nelly. Det hela var lite sent påtänkt så vi hann inte bjuda så många. Men det blev iallafall; jag, Nelly, Sofie, Kalle, Anton, Karl & Andrea. Vi dukade schysst som fan med Patricks huvud och lite kvinnoben. Man måste ju dekorera en afton som denna.

dukning

Det blev visst sjukt mycket mat med tanke på hur många vi var. God couscous, tzatziki, guacamole, klyftpotatis och massa annat gott. Anton högg in som fan på tzatzikin och blev så mätt att han fick pausa i öldrickandet. Här är en bild där han & ett kvinnoben har matrast.

anthoen&benet

Vid halv elva drog vi in till Halmstad. Det var fest hos nån som hette.. ja, det minns jag inte just nu. Men det var nice och vi firade tolvslaget där. Raketer & Champagne! När det var gjort gick vi mot torget. Påvägen ritade jag & Nelly hjärtan i snön på alla bilar. Så kom det ut en kvinna som blev asarg för hon trodde tydligen att det var visom brukade göra hakkors på hennes bil, haha.

Efter torget, där jag för övrigt träffade Axäl (väldans trevligt, längesen sist), gick vi längs Nissan påväg mot nån fest som Petter visste. Kom fram till ett gammalt magasin. Vi gick upp till vindvåningen där det var nån form av stor-enorm-hur-bra-som.helst-festlokal. Alla hade balklänningar & smoking. 

ghu 

När vi hade shakat asset en stund, druckit lite jäger, beundrat alla fina klänningar och hittat Nellys framtida make var klockan halv fyra. Dags att leta taxi. Gick till torget där det var feta taxikön. Men Nelly fixade biffen och raggade upp en Josef som körde oss hem.

Sen åt vi.
Sen sov vi.
Tack för en fin afton.
2006 kommer att bli ett jävligt bra år.
I can feel it in my freakin heart.

(och idag har jag & nelly fortsatt med vårt OCmaraton. & jag stinker vitlök)