Viva Italia!

Sportlovet spenderades med Kjellsons och gänget. Närmare bestämt femtio guttans människor i en buss. De andra åren har det varit Österrike för hela slanten men detta året begav vi oss till Italien. Dolomiterna! Världens största skidsystem. Vi bodde nästan i grannbyn till den jag var i förra året. Eftersom jag inte tog så nedrans många bilder som planerat kan jag tyvärr inte presentera fotot på alla femtio. Men lite smått och gott på de närmsta kan jag erbjuda. Förmodligen kommer det komma mera sen också när Nelly uppdaterat mig på fotofronten.

Hm, får väl börja på resan dit. Två galna grabbar vid namn Ante och Gurra klädde ut sig till Polizei och hade passenkontrolle. ACHTUNG! När vi hade varit på hotellrummet i en timme typ kom de och hade privat show för mig och Nelly i rummet. Guns n’ Roses!

   


Restaurangen på hotellet var också galen. Fyra eller fem rätter varje kväll. Men våran servitris; Claudia. Hon var lätt det bästa. På bilden ser ni våra servetter. Man fick i början av veckan sen hade man dem i ett kuvert och återanvände. På en annan nästa bild ser ni Nelly med en fet clementin i munnen. Hon är söt hon. En annan sjuk sak var att hon sniffade kakao den lilla hoen.

 


En bild på Anton med sina hoes. Mig och Nelly alltså. (Tabasc-hoe och Disc-hoe)


Tre bilder från backen. Ett: Berg. Två: Jag och Nelly har visst råkat köpa likadana skidkläder. Tre: Anton, Per, Nelly och Rutger på en bergstopp. Alla är ashungriga och restaurangen i bakgrunden hade inte öppnat.

   

Tillslut en bild på Per, Anton och Jerry när vi sitter på tysklandsbåten hemåt.

Sammanfattningsvis. Bra vecka, längtar tills nästa år. Och innan det, återträffen förstås.

Nu ska jag ägna mig åt skolarbete igen.

Volleyboll & Filmskapande

Går tydligen hand i hand. Vi var inte helt usla trots allt. Jag ska förstås inte ta åt mig någon ära, jag var hejarklack. Men det var jag för klassens skull jag höll mig utanför planen. De klarade sig galant och jag är stolt som tuppen. 
Annars har veckan gått ut på fortsatt redigering. Helgen var det fest och chill. Det sistnämnda var mer som ett tvång efter det förstnämnda kan jag väl avslöja. Phu! 
Dagen speciella är väl att det är Alla Hjärtans Dag. Inte en jävla uppvaktningsjävel har man fått. Haha, fast det är inte som att jag har varit speciellt uppvaktig av mig jag heller. Jämför man att t.ex. få en ros på Alla Hjärtans Dag och få den på en vanlig dag. Visst fan blir man gladare en vanlig dag. Jag satsar bestämt på lite oväntad lycka & kärlek i vardagen. Mycket trevligare. 
Något annat trevligt som man kan se fram emot är att jag åker hem på torsdag. Hinner iofs inte träffa la familia direkt. Ska packa mina väskor och styra kosan söderut. Om mindre än en vecka sittar jag och Nelly på hotellet i Italien tillsammans med de andra femtio. Öppnar första ölen och fixar med brädorna. Järnspikar, detta kommer bli en fin tripp. Men fina männiksor. Fint väder. Och allt annat som kan vara fint är det också.
Här nedan ser ni lite bilder från dagens volleybollstrapats:

         Gångna veckan i stora staden.

Den föregående veckan spenderade jag i Götebog på Filmfestivalen. Tredje året i rad nu, många mer ska det bli.  Veckan i sin helhet har varit bra. Lite kyla, blåst, halka och skit, men det är inget man inte klarar. Strong like a bull! De flesta filmer jag såg var faktiskt väldigt bra, men undantag från en då; "Your Heart in My Brain", en tysk kannibalfilm. Kanske ska skriva listan på filmer. Det är ju trots allt (tyvärr) inte så lång. Det skyller jag på min dåliga ekonomi och inget annat. 

Dark Horse: Isländsk svartvit film. Tyvärr somnade jag en liten stund, annars bra.
Your Heart in My Brain:  Tysk verklighetsbaserad kannibalfilm, jättedåligt. 
The Ax: En fransk Costa Gavras film. Om en man som mördar sina "kollegor" för att få jobb. Kanonrulle!
Maximerat Animerat:  Fem animerade kortfilmer, en av dem (Tomcat) var helt suverän, de andra okej.
Good Night, and Good Luck: Regisserad av George Clooney. Mycket snygg svartvit film om kommunistjakten i USA. Gammle George är både duktigt som skådis och regissör.
Suffocation: Kinas allra första skräckfilm har fått göras trots censuren. Ganska läskig för att komma från ett land där skräck, våld & nakenscener är olagligt. I Kina finns det nämligen inga åldersgränser på film. Alltså måste alal filmer som görs kunna ses av alla. Knasigt värre!
Svenska Bilder 2: Ett paket med svenska kortfilmer. Varav en (Om tre minuter) är regisserad av Anna i min klass. De andra filmerna i paketet var sådär.
Lunacy: En ruskigt bra film av tjecken Jan Svanmajer. Otäck och snygg. 
The Producers: Den här musikalen var årets avslutningsfilm. En nyinspelning av originalet "Det våras för Hitler!" Ganska underhållande. Will Ferrell och Uma Thurman liksom. 
Three Times: En episodfilm från Taiwan. Samma skådespelarpar spelar ett kärlekspar från tre olika årtal; 1911, 1966 och 2005. 

En av dagarna var jag även på en halvdag om kortfilm och det var väldigt intressant. Ewa Cederstam var där bland annat. Kul att träffa på henne igen. Lite filminstitutfolk, musikvideoregissörer och sånt trevligt. På torsdagskvällen var det lite party. Film I Halland hade ordnat mingelfest på etc. grande. Snajs får man väl säga. Fast jag var lat och pallade bara mingla med de jag redan kände :] Typiskt, jag som ska försöka hitta praktikplats. 

Buffe, Nisse och Sara fastnade på några av de få bilder som togs i veckan . . .